Pošaljite upit!

Marketing na društvenim mrežama – uzaludan ili ne?

Marketing na društvenim mrežama – uzaludan ili ne?

Razvoj tehnologije neupitno i snažno mijenja digitalne medije a time i naše živote i našu percepciju svijeta.

Posljednjih nekoliko godina digitalni mediji su postali neizostavan dio marketinških aktivnosti poduzeća. No, teško se oteti dojmu da se marketingu temeljenom na društvenim mrežama pridaje prevelik značaj a da se pritom zanemaruje osnovni proizvod i njegov korisnik.

Primjerice, korištenje društvenih mreža kao što je Facebook za „prisilno“ prikupljanje  ispraznih „lajkova“ uistinu nema previše smisla.

Poduzeće koje od potencijalnih potrošača zahtjeva da „lajkaju“određeni sadržaj kako bi mogli sudjelovati u njegovoj promociji time ne dobiva mnogo više od eksponiranja na Facebooku. „Lajk“ dobiven na takav način je prijetvoran i isprazan, a time i besmislen te neće navesti kupca da zavoli neki proizvod ili uslugu.

Izvrsna usluga, dostupnost kupcima za pritužbe i sugestije i općenito dobar odnos prema kupcima putem digitalnih medija su iznimno bitni jer upotpunjuju osnovnu ponudu poduzeća i poduzeće čine bližim kupcu. No, pri donošenju konačne odluke o kupnji još uvijek je presudna kvaliteta i cijena samog proizvoda.

Osnova dobrog marketinga putem društvenih mreža vrlo je jednostavna: Dobri proizvodi i usluge. Ako poduzeće može navesti ljude da „lajkaju“ proizvod, možda ih može navesti i da stvarno zavole proizvod, time da uvijek pružaju i više nego što oglašavaju i da svoje proizvode i usluge učine zbilja dobrima. Navedeno ne znači da se  marketing putem društvenih mreža treba zanemariti. Twitter ili Facebook je odlično rješenje za povremene objave zanimljivih priopćenja, ali svakako bez stavljanja privlačnih sadržaja samo zbog prikupljanja beznačajnih „ lajkova“.

Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvačate korištenje Cookia. Više informacija

IZJAVA O PRIVATNOSTI Webnet poštuje vašu privatnost te nastojimo osigurati tajnost vaših privatnih podataka Svjesni smo da ubrzani rast interneta i online servisa utječu na pitanja vezana uz vaše osobne podatke, ali isto tako nastojimo sve vaše skupljene podatke držati u strogoj tajnosti te se obvezujemo da ćemo voditi računa o sigurnosti i tajnosti vaših osobnih podataka. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? Prikupljamo informacije iz online registracijskog formulara koje ispunjava sam korisnik. Prilikom narudžbe ili registracije možemo Vas tražiti za Vaše cijenjeno ime, prezime, email adresu, adresu i telefonski broj. Pregledavati web trgovinu možete i bez dostave vaših osobnih podataka. U KOJU SVRHU UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE? Vaše podatke možemo koristiti u sljedeće svrhe: • personalizacija sadržaja (vaše podatke koristimo u svrhu unapređenja kvalitete sadržaja namijenjenog pojedinom korisniku) • unapređenje naše web stranice (neprestano unapređujemo našu stranicu na temelju Vaših kritika, iskustava i prijedloga) • unapređenje usluge (vaši podaci nam omogućuju da unaprijedimo korisničku podršku te što kvalitetnije zadovoljimo korisničke zahtjeve i potrebe) • slanje periodičnih e-mailova ( u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja korisničkih iskustava šaljemo periodične mailove sa relevantnim novostima, informacijama i obavjestima) • promocija, administracija i nadzor stranice NA KOJI NAČIN ČUVAMO VAŠE PODATKE? Vaše podatke čuvamo implementacijom sigurnosnih mjera. KORISTIMO LI COOKIJE? Stranica www.webzamene.net koristi cookije DIJELIMO LI VAŠE PODATKE VANJSKIM PARTNERIMA? Vaše podatke ne prodajemo, mijenjamo ni na koji način dijelimo s vanjskim partnerima. Vaše podatke dostavljamo JEDINO u slučaju kršenja zakona ili na temelju sudskog naloga kojeg smo dužni poštovati. GUBITAK VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Stranica www.webzamene.net ne odgovara za štetu nastalu gubitkom Vaših osobnih podataka. Webnet d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Webnet d.o.o. ONLINE IZJAVA O PRIVATNOSTI Ova izjava privatnosti vrijedi samo za informacije prikupljene preko naše web stranice, ne vrijedi za informacije prikupljene offline putem. VAŠA SUGLASNOST Koristeći stranicu www.webzamene.net pristajete na Izjavu o privatnosti. PROMJENE U DOKUMENTU "IZJAVA O PRIVATNOSTI" Ukoliko ćemo imati potrebu za promjenom dokumenta "Izjava o privatnosti" sve navedene izmjene će biti objavljene u ovom dokumentu. Zadnji datum izmjene: 10/11/2012 KONTAKTIRAJTE NAS Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sigurnost vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na : mail: info@webnet.hr

Zatvori