Pošaljite upit!

Forum backlinkovi za povećanje prometa i bolje pozicioniranje na tražilicama

Forum backlinkovi za povećanje prometa i bolje pozicioniranje na tražilicama

Backlinkovi su obični linkovi Vaše stranice koji se nalaze na drugim stranicama. Zamislite webstranicu kao grad, a backlinkove kao putove koji vode u Vaš grad. U ovom slučaju bismo svi htjeli da nam je grad Rim jer svi putevi vode u Rim. Kako bi i naša stranica postala “Rim” figurativno rečeno moramo imati kvalitetne backlinkove na nju.

Jedan od najboljih načina kako dobiti besplatne kvalitetne backlinkove je svakako forum backlink.

Evo kako povećati promet na vlastitu stranicu te kako dobiti kvalitetan backlink:

 1. Pronađite relevantne forume
 2. Odaberite najbolje forume te se registrirajte
 3. Postavite vlastiti potpis (signature)  sa svojim backlinkom
 4. Sudjelujte u raspravi

Forum backlinkovi osim što će Vam povećati rang za tražilice u isto vrijeme ćete dobiti direktan promet na stranicu.
Najvažnija stvar prilikom stavaranja svoje liste backlinkova jest da gledate dugoročno. Kako biste shvatili što to znači razmotirmo još jednom svaki korak posebno.

 Pronađite relevantne forume

Pronađite forume koji sadrže slične ključne riječi kao Vaša stranica. Recimo da imate stranicu o dalmatinskoj kuhinji. Relevantne ključne riječi bi bile vezane uz kuhinju, recepte, zdravlje i slično.

Postoji par razloga zašto je bitno odabrati relevantne forume s relevantnim ključnim riječima:

 • Tražilice pridodaju veću vrijednost backlinkovima na stranicama koje imaju sadržaj povezan sa Vašim
 • Dobiti ćete više direktnog prometa sa foruma koji sadrži teme vezane za Vašu stranicu
 • Lakše je sudjelovati i pisati kada Vas tema zanima. U ovom slučaju ne samo da ćete imati samo svoj backlink na forumu već ćete aktivno sudjelovati u raspravama te ostavljati kvalitetnije komentare koje vode do većeg prometa na vašu stranicu

 

Odaberite najbolje forume te se registrirajte

U ovom koraku je bitno puno strpljenja i malo znanja. Odaberite forume koji su aktivni, koji su “do follow” tj. koje google indeksira, koji imaju kvalitetan sadržaj i koji imaju veliku grupu učesnika.

Pronađite podforum u kojem su teme najsvježije iz razloga jer će ih google ili bilo koja tražilica prije indeksirati. Kada ste pronašli novo objavljenu temu provjerite imaju li drugi korisnici potpis tj. dozvoljava li forum u svojim uvjetima korištenja potpis.

Kada ste pronašli forum koji zadovoljava sve navedene kriterije registrirajte se.

Postavljanje potpisa

Nakon što ste se ulogirali u sustav. Pronađite u postavkama nešto slično ovome: “uređivanje potpisa“, “Edit signature” ili slično. Potpis je tekst koji će se pojavljivati ispod vaših postova, komentara i svih drugih aktivnosti na forumu. Na ovaj način ćete dobiti backlink na Vašu strnicu.

Većina foruma dozvoljava potpise u obliku teksta i slika. Kreirajte svoj potpis da bude zanimljiv, kratak i uočljiv drugim korisnicima kako bi kliknuli na njega.

Sudjelovanje u raspravama!

Prethodna tri koraka su bila priprema, a u ovom koraku ćete početi stvarati backlinkove na Vašu stranicu. Ovaj korak je jednostavan i najzanmljivi jer sve što morate raditi je sudjelovati u raspravama. Ovaj dio se odnosi na rečenicu u kojoj sam rekao da gledate dugoročno.

 • Proučite temu posta
 • Postajte kvalitetan sadržaj
 • Postavljajte pitanja
 • Odgovarajte na pitanja
 • Budite pristojni i korisni

Svaki post koji objavite stvarate backlink na vašu stranicu. Što kvalitetniji sadržaj obavite dobiti ćete kvalitetniji backlink na Vašu stranicu, barem što se google-a tiče jer google “gleda” tekst te određuje kvalitetu i relevantnost.

Želite doznati više o SEO optimizaciji? Javite nam se!

Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvačate korištenje Cookia. Više informacija

IZJAVA O PRIVATNOSTI Webnet poštuje vašu privatnost te nastojimo osigurati tajnost vaših privatnih podataka Svjesni smo da ubrzani rast interneta i online servisa utječu na pitanja vezana uz vaše osobne podatke, ali isto tako nastojimo sve vaše skupljene podatke držati u strogoj tajnosti te se obvezujemo da ćemo voditi računa o sigurnosti i tajnosti vaših osobnih podataka. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? Prikupljamo informacije iz online registracijskog formulara koje ispunjava sam korisnik. Prilikom narudžbe ili registracije možemo Vas tražiti za Vaše cijenjeno ime, prezime, email adresu, adresu i telefonski broj. Pregledavati web trgovinu možete i bez dostave vaših osobnih podataka. U KOJU SVRHU UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE? Vaše podatke možemo koristiti u sljedeće svrhe: • personalizacija sadržaja (vaše podatke koristimo u svrhu unapređenja kvalitete sadržaja namijenjenog pojedinom korisniku) • unapređenje naše web stranice (neprestano unapređujemo našu stranicu na temelju Vaših kritika, iskustava i prijedloga) • unapređenje usluge (vaši podaci nam omogućuju da unaprijedimo korisničku podršku te što kvalitetnije zadovoljimo korisničke zahtjeve i potrebe) • slanje periodičnih e-mailova ( u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja korisničkih iskustava šaljemo periodične mailove sa relevantnim novostima, informacijama i obavjestima) • promocija, administracija i nadzor stranice NA KOJI NAČIN ČUVAMO VAŠE PODATKE? Vaše podatke čuvamo implementacijom sigurnosnih mjera. KORISTIMO LI COOKIJE? Stranica www.webzamene.net koristi cookije DIJELIMO LI VAŠE PODATKE VANJSKIM PARTNERIMA? Vaše podatke ne prodajemo, mijenjamo ni na koji način dijelimo s vanjskim partnerima. Vaše podatke dostavljamo JEDINO u slučaju kršenja zakona ili na temelju sudskog naloga kojeg smo dužni poštovati. GUBITAK VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Stranica www.webzamene.net ne odgovara za štetu nastalu gubitkom Vaših osobnih podataka. Webnet d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Webnet d.o.o. ONLINE IZJAVA O PRIVATNOSTI Ova izjava privatnosti vrijedi samo za informacije prikupljene preko naše web stranice, ne vrijedi za informacije prikupljene offline putem. VAŠA SUGLASNOST Koristeći stranicu www.webzamene.net pristajete na Izjavu o privatnosti. PROMJENE U DOKUMENTU "IZJAVA O PRIVATNOSTI" Ukoliko ćemo imati potrebu za promjenom dokumenta "Izjava o privatnosti" sve navedene izmjene će biti objavljene u ovom dokumentu. Zadnji datum izmjene: 10/11/2012 KONTAKTIRAJTE NAS Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sigurnost vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na : mail: info@webnet.hr

Zatvori