Pošaljite upit!

FAQ

Imate Pitanje? Mi imamo odgovor!

Dobro došli na našu FAQ stranicu . Nađite svoje odgovore .

 • Što sve radimo?

  • Izrada Web Stranica
  • SEO  (optimizacija stranica za tražilice)
  • Izrada Facebook , Twitter , Youtube profila
  • Izrada Logotipa
  • Izrada Flash web stranice
  • Grafički dizajn
  • Marketing i oglašavanje
  • Održavanje Web stranica
  • Profesionalno fotografiranje proizvoda
 • Što je hosting i zašto mi je to potrebno?

  Vaša web stranica treba dom na Internetu – mjesto za vašu domenu, web stranicu i datoteke grafike. Možete kupiti ili iznajmiti prostor putem web hostinga usluga. Pružamo pristupačan pouzdan hosting za poduzeća, obrte ili osobne stvari.

 • Što je URL?

  To je kratica za “Universal Resource Locator”. Ona predstavlja vašu adresu web stranice na internetu. Na primjer, utipkajte  http://webzamene.net kako biste pristupili našoj web stranici.

 • Koliko je cijena web stranica?

  Ima dosta faktora koji će utjecati na konačnu cijenu Vaše web stranice. Neki od njih su: veličina Vaše  web stranice (sadržaj , slike , video, itd.), namjena Vaše web stranice (webshop, portal, itd.), posebne dizajnerske usluge, razne optimizacije i marketing (oglašavanje , SEO optimizacija …). Također je bitno napomenuti da u cijenu ulazi registracija domene i hosting usluga. Više o samim cijenama izrade web stranica pogledajte klikom na link.

   

 • Hoće li moja stranica, nakon što ju stavimo na web, biti na prvoj stranici Google, Yahoo pretrage?

  Za sve stranice radimo optimizaciju za nekoliko ključnih riječi. Međutim, proces dolaska među top 10 rezultata pretrage ne događa se preko noći i nitko vam ne može garantirati takve rezultate. Realno vrijeme potrebno da bi stranica došla na top 10 do 20 rezultata pretrage jest dva do tri mjeseca uz adekvatnu SEO strategiju.
 • Zašto je optimizacija stranice važna?

  Stranicu treba “nadzirati” određeno vrijeme i pratiti kako Google reagira na nju i prilagođavati ključne riječi kako bi se ona što je moguće bolje pozicionirala na rezultatima pretrage. Početna optimizacija često nije dovoljna da se postignu najbolji mogući rezultati, a cilj svake stranice jest da ju posjetitelji nađu.
 • Tko je vlasnig vašeg web mjesta?

  Nakon što je konačna uplata primljena, dobit ćete 100 posto vlasništvo nad web stranicom.
 • Gdje se nalazimo?

  Vlasnik stranice webzamene.net je tvrtka Webnet d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, 1. Gajnički vidikovac 30. Naš ured se nalazi u Shopping centru Prečko, 3 kat.

 • Što je to: E- mail adresa?

  Svaki od korisnika elektroničke pošte ima svoju adresu, koja ima format
  ime_pošiljatelja@ _domena.
  Poslane poruke se čuvaju u elektroničkom poštanskom sandučiću primatelja, koji se nalazi na poslužitelju elektroničke pošte sve dok se primatelj ne poveže na mrežu i dok ne preuzme poruke na svoje računalo. Nakon čitanja, poruka se može pohraniti u obliku tekstualne datoteke, ispisati, obrisati ili proslijediti na druge adrese e-pošte. Gotovo svi poslužitelji internetskih usluga u svojoj ponudi imaju i servis E-pošte.
  Moderna uporaba elektroničke pošte
  Elektronička pošta je veoma koristan i moćan alat u poslovnom svijetu. Danas je praktički nemoguće zamisliti modernog menadžera koji ne koristi internet  ili e-mail. Elektronička pošta u poslovnom svijetu koristi se za dogovaranje sastanaka, slanje dopisa i raznih dokumenata unutar poduzeća ili sa vanjskim partnerima. Kako se mogu slati i datoteke raznih formata (multimedijalne datoteke), e-mail se uvelike koristi i kao sredstvo oglašavanja.
 • Kako odabrati ime domene?

  Odaberite ime domene koje će biti pamtljivo vašim korisnicima i zaposlenicima. To može biti naziv vaše firme, ključne riječi koje opisuju vaš posao ili čak kratka fraza.
 • Zahtjevate li plaćanje unaprijed?

  Zahtjevamo plaćanje pola iznosa usluge unaprijed, no ukoliko platite cijeli iznos unaprijed, nudimo popust 10 %

 • Koje načine plaćanja podržavate?

  Moguće je platiti kreditnim karticama, PayPalom, općom uplatnicom odnosno po ponudi.

 • Koje Domene mogu naručiti uz svoju web stranicu ?

  .hr  .com  .com.hr   .net     .info     .org     .biz     .me     .cm     .mobi     .us     .cc     .tv     .eu  itd. Dakle možete naručiti bilo koju domenu.

 • Vrijedi li WordPress?

  Danas se često postavlja pitanje o tome vrijedi li WordPress s obzirom da se radi o „besplatnom“ CMS-u.

  Kratak i jasan odgovor je DA.

  WordPress je „besplatan“ odnosno izdaje se pod „GNU General Public Licence“ (GNU). GNU licenca znači da su kreatori WordPress CMS-a dali na raspolaganje svim korisnicima uvid u kod te omogućili direktno mijenjanje tog istog koda od strane tvrtki kao što je Webnet.

  O samoj kvaliteti WordPress-a govori činjenica da gotovo 50% internet stranica u svijetu koristi navedeni CMS.

  Od poznatijih tvrtki koje koriste WordPress za dio svojih stranica sigurni smo da ćete prepoznati slijedeća imena: CNN, Samsung, Sony, Ford, MTV, ebay, Nation Geographics

  Ovo je samo jedan od argumenata koji garantiraju da se radi o kvalitetnom CMS-u s obzirom da navedene tvrtke posluju s kapitalom teškim nekoliko stotina milijardi USD.

 • Zašto WordPress?

  WordPress mnoge tvrtke koriste kao bazu za razvitak stranica za svoje klijente a u nastavku ćemo nabrojati nekoliko prednosti.

  1. Uvelike smanjuje troškove jer je kod praktički gotov i spreman za upotrebu. Također je nepotrebno naglasiti da se tvrtke, developeri tada mogu posvetiti na programiranje specifičnih funkcija koje su klijentu potrebne.
  2. Prednost za klijente je rješavanje onih troškova „održavanja“. WordPress ima izuzetno veliku podršku u programerskoj zajednici i vrlo je lako pronaći nekoga tko će Vam pomoči u održavanju. Za razliku od zasebno izrađenih CMS sustava gdje uvijek ovisite o tvrtci koja je taj CMS i kreirala.
  3. Nadogradnja sustava i promjena dizajna je daleko jednostavnija nego na zasebno izrađenim CMS sustavima. WP developer tim konstantno nadograđuje CMS novim zakrpama prateći najnovije standarde.
  4. Korištenje WordPress-a od strane korisnika je krajnje jednostavno, zabavno i intuitivno. I bez informatičkog znanja osjećat ćete se ugodno u ažuriranju informacija svoje web stranice.
  5. WordPress je SEO frendly. Cilj kreatora WordPress CMS-a je omogućiti korisnicima kvalitetnu SEO optimizaciju.
 • Spreman sam uložiti XXX kuna ukoliko mi garantirate 1. mjesto na Google tražilici!

  Ukoliko vam netko dođe i garantira 1. mjesto na Googlu naš savjet je da bježite što je brže moguće.

  Osim ako dotični gospodin (ili gospoda) nisu Larry Page i Sergey Brin nitko vam ne može garantirati da ćete biti prvi na Googlu, ili uopće biti na prvoj stranici Googla.

  Razlog tome je što SEO nije samo provjera ključnih riječi te pisanje tih istih u meta opise/meta tagove, što će mnogi garantirati da je dovoljno za kvalitetan SEO. Također je razlog to što nitko ne može direktno utjecati na Google i način na koji on izbacuje stranicu.

  SEO optimizacija je kompleksan zadatak koji počinje s kreiranjem stranice i traje sve dok je stranica aktivna. SEO optimizaciju čini mnoštvo elemenata od kojih su neki manje ili više bitni, no svi zajedno čine cjelinu odnosno kvalitetnu optimizaciju stranice.

  Google gleda sve. Koliko je vaša stranica brza, kako su dostupni podaci, koliko su teške slike, koje su greške na stranici, kako posjetitelji dolaze do vaših stranica, koliko često ažurirate sadržaj, kakav je sadržaj… sve.

   

 • Kako da znam tko radi kvalitetnu SEO optimizaciju stranice?

  Vrlo jednostavno, zatražite dotičnu tvrtku ili osobu da vam pokaže dosadašnje rezultate.

  Evo nekoliko projekata koje smo mi radili te ključne riječi na koje smo usmjerili SEO optimizaciju:

  Alarm-Market.com
  - Alarm Market
  - Video Nadzor
  - Paradox alarm
  - Visonic alarm
  -  Postavljanje wireless mreže

  Gumashop.com
  - protektirane gume
  - gume za kombi
  - off road gume
  - gume za terenska vozila
  - zimske gume za kombi vozila

  Aston-Grupa.hr
  - čistimo zgrade
  - završna čišćenja
  - građevinsko čišćenje
  - visinsko pranje prozora
  -  Aston Grupa

  Dekoravenue.com
  - ukrasne trake
  - papiri za pozivnice
  - jastučići za prstenje
  - mašne na potez
  - dekoravenue

   Globalteh.hr
  - torbica za mobitel
  - naglavne svjetiljke
  - ručne svjetiljke
  - bear grylls nož

  Superpremiumshop.com
  - deuter ruksaci
  - planinarski ruksak
  - biciklistički ruksak
  - planinarska nosiljka za dijete

 • Zašto bi nam vi (webnet) radili web stranice?

  Zašto idete serviseru da vam popravi auto? Zašto zovete majstora da provjeri zašto perilica rublja ne radi?

  Odgovor je jednostavan – zato jer su navedene osobe investirale vrijeme (i novac) u obrazovanje ne bi li naučili kvalitetno odrađivati navedene poslove.

  Činjenica je da je WordPress besplatan, i da ga može instalirati svatko, isto tako bi svatko mogao popravljati auto da si da malo truda no ishod bi bio upitan.

  Naš tim je profesionalan i educiran za izradu internet stranica na WordPress CMS-u, s druge strane su loši u servisiranju automobila :)

 • Kako da odaberem dizajn, niti sam nisam siguran kako bi to sve trebalo izgledati…

  Prilikom izrade/odabira dizajna morate imati na pameti svoje klijente odnosno posjetitelje.

  Dizajn kao takav je sporedna stvar ako nije funkcionalan. Isto tako nešto što vam se možda sviđa kao odličan dizajn u principu može biti u potpunosti neupotrebljivo za vašu stranicu.

  Imajte na umu da posjetitelji moraju imati brz pristup informacijama i jasnu navigaciju. Oni su nestrpljivi i žele biti jasno navođeni kroz sadržaj.

  Najbolji primjer je ako ste posjetili neku stranicu koja ima predivnu uvodnu animaciju, gro specijalnih efekata koji su vam zapeli za oko itd, no ta stranica nije pružala informaciju koju ste tražili.

  S druge strane imate stranicu u kojoj ne pršti sve efektima no dobili ste informaciju koju trebate.

  Koju ćete stranicu ponovo posjetiti?

  Dakle:

  -          Layout stranice mora biti jasan
  -          Navigacija mora biti jasna
  -          Podaci konkretni, bez tekstova od pedeset strana ili „skrolanja“ u nedogled
  -          Pretraga stranice jasno vidljiva i dostupna
  -          Tekst mora biti jasan i direktan a ne pisan na način da posjetitelj mora pogađati „što je pisac htio reći“
  -          Nemojte pretrpavati stranicu nepotrebnim elementima, sličicama koje skaču uokolo i slično – one samo odvlače pažnju čitatelja od onog bitnog

  I ne zaboravite, posjetitelji stranica su nestrpljivi. Ako odmah nisu pročitali što ih interesira neće dalje nastaviti surfati po vašoj stranici nego će se vratiti na Google i dalje tražiti informaciju.

   

 • Koliko je bitno biti pristutan na internetu?

  Evo nekoliko zanimljivih statističkih podataka vezanih za Facebook i internet opčenito:

  ČINJENICE O FACEBOOK-U

  -          145000 Hrvata ima otvoren profil na Facebooku
  -          500 tisuća pristupa mu preko mobitela
  -          55 minuta je prosječno vrijeme koliko korisnik provede dnevno naFacebooku
  -          150 prijatelja ima prosječan hrvatski korisnik Facebooka
  -          1444 službenih stranica je otvoreno na Facebooku
  -          34% potrošaća komunicira sa omiljenim brandom pute Facebooka
  -          56% korisnika preporučit će vaš brand svojim prijateljima
  -          51% fanova kaže da su skloniji kupiti određeni brand nakon što su postali fanovi njihove stranice
  -          58% korisnika koji lajkaju brand spadaju i pod korisnike
  -          21 korporativna stranica FB-a u Hrvatskoj imaj preko 100 000 članova
  -          Vrijednost jednog fana korporativnog Facebook profila je 36,5 kn
  -          *izvor Globus 18.01.2012. str 85

  ČINJENICE O INTERNETU

  -          50% Hrvatskih građana starijih od 15 godina koristi internet
  -          Točnije njih 1 700 000
  -          1 300 000 koristi internet za pretraživanje i komunikaciju e-mailom
  -          57% kućanstva je spojeno na internet brzim ADSL internetom
  -          72% korisnika svakodnevno barem jednom pristupi internetu (cca 1.242.000 korisnika)
  -          30% korisnika provede na internetu 6-10 sati tjedno, 23% 2-5 sati, 20% 11 do 20 sati
  -          13% korisnika je izjavilo da su ovisnici o internetu
  -          *istraživanje Valicon i Gemius S.A.

  Ove informacije su sve s početka 2012. godine, broj korisnika interneta može samo rasti.

 • Po čemu ste vi bolji od drugih?

  Bolji smo utoliko što ćemo s vama jasno i transparentno komunicirati bez zakulisnih igara i skrivenih troškova.

  Otvoreno ćemo vas upoznati sa svim opcijama te vas besplatno savjetovati ukoliko ćete imati pitanja i tražiti savjete. Prezentirat ćemo sve željene informacije i podatke na jasan način bez bombardiranja stručnim izrazima kako bi se napravili „važnijim“ ili „pametnijim“.

  Potrebno je također istaknuti da smo mi jedina tvrtka koja se bavi izradom internet stranica, trgovina, marketingom a koja iza sebe ima uspješne „in house“ projekte.

  Koristeći kreativne ideje u svim područjima naše djelatnosti ti projekti su došli u fazu samoodrživi. Znači nisu tu samo „prezentacije radi“, puste šablone, nego su u potpunosti funkcionalni i mogu poslužiti kao business case koji se vrlo lako u nekim segmentima može primijeniti i na naše partnere.

  Ti su projekti prvenstveno bazirani na online poslovanju (internet trgovini) različitih robnih grupa:

  -          Alarm Market – video nadzor i sigurnosna oprema

  -          Ententini – dječja oprema

  -          Akcija Akcija – online katalog različitog asortimana

  Svaki od navedenih projekata je uspješan. Koristeći različit pristup marketingu, odnosno različite strategije oglašavanja, svaki od navedenih projekata ostvaruje profit.

  No, na kraju dana na vama je odluka od koga na uzeti uslugu izrade web stranica.

   

 • Što je opensource softver?

  Opensource software je razvijena aplikacija čiji stvaratelj(i) odobravaju drugim korisnicima korištenje istog u bilo koje svrhe, i tu nije kraj. Oni također dopuštaju drugim programerima uvid u kod te unapređivanje istog svojim vlastitim znanjem.

 • Vrijedi li opensource softver?

  Kvaliteta opensource softvera ovisi naravno o samom sofveru. Na tržištu ih ima mnogo kroz različite segmente, od operativnih sustava (Linux) pa sve do aplikacija za vođenje kućnog budgeta.

  Po pitanju opensource softvera koji služe kao CMS za internet stranice postoji ih nekoliko stotina, no one za koje ste vjerojatno čuli su WordPress, Joomla i Drupal. Naravno za njih ste čuli jer su najrašireniji i najprihvačeniji od strane korisnika i očito za to postoji opravdan razlog.

 • Zašto plaćati nešto što je besplatno?

  Često potencijalni klijenti dolaze s pitanjem zašto plaćati izradu stranice na WordPressu kad je isti besplatan.

  Zašto kupci kupuju prženu mljevenu kavu kada duplo jeftinije mogu kupiti zelenu u zrnu, pa doma sami pržiti i mljeti?
  Zašto vaš auto serviser neće napraviti besplatnu zamjenu ulja i filtera ako mu vi donesete navedeno?

  Očito je potrebno određeno znanje kako bi se sve optimiziralo, no isto tako je činjenica da takva stranica ne košta desetke tisuća kuna već je cijena puno realnija i pristupačnija.

 • Što su to templejti?

  Template ili predložak je „maska“ – vizual vaše web stranice. Template je ono što vide vaši posjetitelji.

  To je očito izuzetno bitan dio web stranice no nije u pitanju samo dizajn. Predložak ili dizajn mora zadovoljavati određene standarde ili neće funkcionirati kako se spada na svim preglednicima (Internet Explorer, Firefox, Chrome).

  On mora biti kvalitetno napisanog koda inače je sam po sebi sklon sigurnosnim propustima što može na kraju uzrokovati gašenjem stranice zbog hakerskih napada (+ još gore krađe podataka ili brisanje istih).

  Postoje besplatni i plaćeni predlošci. Besplatni predlošci su neprovjereni, puni bugova, nedorečenog i jednostavnog dizajna – webnet d.o.o. ne radi s besplatnim predlošcima.

  Plaćeni predlošci su kvalitetniji iako i njihova kvaliteta ovisi od developera do developera.

  Webnet tim također kreira predloške odnosno jedinstvene vizuale za potrebe klijenata.

 • Garancije

  Webnet d.o.o. garantira svim svojim klijentima:
  - da će ugovoreni projekt biti završen u dogovorenom roku, u protivnom smo spremni potpisati ugovorne penale za kašnjenje
  - da ćete biti zadovoljni svojim stranicama i završenim projektom ili vraćamo novac
  - da će vaša stranica smještena na našem serveru biti dostupna 99.9% vremena

 • Meni nije dovoljan WordPress jer trebam sustav za rezervaciju stolova u restoranu (ili nešto drugo).

  Upravo suprotno!

  Mi ćemo kreirati, programirati, traženi modul koji će služiti navedenoj svrsi.

  Tako će vaša web stranica ponovo biti povoljnija, zadržat će sve prednosti koje nosi WordPress CMS te imati dodatnu funkciju (ili više njih).

  Primjer funkcija koje su nas do sada tražili klijenti:
  - rezervacija stolova u restoranu
  - automatsko otvaranje webstranica posjetitelja
  - konfiguratori hrane/vozila/narudžbi
  - rezervacija hotela i apartmana

 • Što mi sve treba za kvalitetnu prezentaciju putem internet stranice?

  1. Treba vam jedinstven, atraktivan i funkcionalan dizajn web stranice.
  2. Treba vam kvalitetan CMS kojim ćete jednostavno upravljati sadržajem kao što je WordPress.
  3. Treba vam kvalitetan marketing – newsletter, Google ads, Facebook ads, plaćeni banneri na portalima – mi ćemo stvoriti optimalnu marketing strategiju u skladu s vašim budgetom.
  4. Treba vam netko tko će vas savjetovati oko SEO optimizacije, podesiti inicijalnu SEO optimizaciju.
  5. Treba vam netko tko će iskoristiti sve što pruža Google i slični servisi za analizu posjećenosti stranica.
  6. Stranica vam treba biti dostupna na svim uređajima i platformama. Bilo da se radi o prilagodljivom dizajnu ili zasebno kreiranoj Android aplikaciji – mi to možemo
  7. Treba vam kvalitetan sadržaj, kvalitetne vizualno atraktivne slike, zanimljivi i jasni tekstovi

Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvačate korištenje Cookia. Više informacija

IZJAVA O PRIVATNOSTI Webnet poštuje vašu privatnost te nastojimo osigurati tajnost vaših privatnih podataka Svjesni smo da ubrzani rast interneta i online servisa utječu na pitanja vezana uz vaše osobne podatke, ali isto tako nastojimo sve vaše skupljene podatke držati u strogoj tajnosti te se obvezujemo da ćemo voditi računa o sigurnosti i tajnosti vaših osobnih podataka. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? Prikupljamo informacije iz online registracijskog formulara koje ispunjava sam korisnik. Prilikom narudžbe ili registracije možemo Vas tražiti za Vaše cijenjeno ime, prezime, email adresu, adresu i telefonski broj. Pregledavati web trgovinu možete i bez dostave vaših osobnih podataka. U KOJU SVRHU UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE? Vaše podatke možemo koristiti u sljedeće svrhe: • personalizacija sadržaja (vaše podatke koristimo u svrhu unapređenja kvalitete sadržaja namijenjenog pojedinom korisniku) • unapređenje naše web stranice (neprestano unapređujemo našu stranicu na temelju Vaših kritika, iskustava i prijedloga) • unapređenje usluge (vaši podaci nam omogućuju da unaprijedimo korisničku podršku te što kvalitetnije zadovoljimo korisničke zahtjeve i potrebe) • slanje periodičnih e-mailova ( u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja korisničkih iskustava šaljemo periodične mailove sa relevantnim novostima, informacijama i obavjestima) • promocija, administracija i nadzor stranice NA KOJI NAČIN ČUVAMO VAŠE PODATKE? Vaše podatke čuvamo implementacijom sigurnosnih mjera. KORISTIMO LI COOKIJE? Stranica www.webzamene.net koristi cookije DIJELIMO LI VAŠE PODATKE VANJSKIM PARTNERIMA? Vaše podatke ne prodajemo, mijenjamo ni na koji način dijelimo s vanjskim partnerima. Vaše podatke dostavljamo JEDINO u slučaju kršenja zakona ili na temelju sudskog naloga kojeg smo dužni poštovati. GUBITAK VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Stranica www.webzamene.net ne odgovara za štetu nastalu gubitkom Vaših osobnih podataka. Webnet d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Webnet d.o.o. ONLINE IZJAVA O PRIVATNOSTI Ova izjava privatnosti vrijedi samo za informacije prikupljene preko naše web stranice, ne vrijedi za informacije prikupljene offline putem. VAŠA SUGLASNOST Koristeći stranicu www.webzamene.net pristajete na Izjavu o privatnosti. PROMJENE U DOKUMENTU "IZJAVA O PRIVATNOSTI" Ukoliko ćemo imati potrebu za promjenom dokumenta "Izjava o privatnosti" sve navedene izmjene će biti objavljene u ovom dokumentu. Zadnji datum izmjene: 10/11/2012 KONTAKTIRAJTE NAS Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sigurnost vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na : mail: info@webnet.hr

Zatvori