Pošaljite upit!

Da li je ovo SPAM mail?

Da li je ovo SPAM mail?

Svi znamo jako dobro što je SPAM mail,  vjerojatno ih dobivate na desetke u inbox i na žalost unatoč zakonu SPAM nije iskorijenjen.

SPAM mail ili neželjena elektronička komunikacija je definirana u Zakonu o elektroničkim komunikacijama, konkretnije u članku 107, točka 1 i 2.

Detaljnim čitanjem navedenog zakona došli smo do jedne „zanimljive“ točke, a to je točka 4. U kojoj piše:

Odredbe stavka 1. i 2. ovoga članka ne primjenjuju se na pozive pravnim osobama u svrhu izravne promidžbe i prodaje.

Zatražili smo HAKOM da nam protumači tu točku zakona jer po našem shvaćanju elektronička komunikacija prema tvrtkama na način slanja masovnih mailova ne spada u „neželjenu elektroničku komunikaciju“.

Dobili smo njihov službeni odgovor:

Poštovani,

nastavno na Vaš upit o primjeni stavka 4. članka 107. ZEK-a, napominjemo da se predmetno ograničenje primjene odredbi članka 107. stavka 1. i 2. ZEK-a odnosi se isključivo na pozive pravnim osobama u svrhu izravne promidžbe i prodaje. Ostali vidovi komunikacije se u tom smislu smatraju neželjenom elektroničkom komunikacijom i na njih se primjenjuju odredbe o neželjenoj elektroničkoj komunikaciji iz članka 107. stavaka 1. I 2. ZEK-a. 

S poštovanjem,

HAKOM
19.04.2013

Zaključak

Slanje masovnih mailova u svrhu promidbže i prodaje tvrtkama i pravnim subjektima ne smatra se SPAM-om odnosno neželjenom elektroničkom komunikacijom.

Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvačate korištenje Cookia. Više informacija

IZJAVA O PRIVATNOSTI Webnet poštuje vašu privatnost te nastojimo osigurati tajnost vaših privatnih podataka Svjesni smo da ubrzani rast interneta i online servisa utječu na pitanja vezana uz vaše osobne podatke, ali isto tako nastojimo sve vaše skupljene podatke držati u strogoj tajnosti te se obvezujemo da ćemo voditi računa o sigurnosti i tajnosti vaših osobnih podataka. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO? Prikupljamo informacije iz online registracijskog formulara koje ispunjava sam korisnik. Prilikom narudžbe ili registracije možemo Vas tražiti za Vaše cijenjeno ime, prezime, email adresu, adresu i telefonski broj. Pregledavati web trgovinu možete i bez dostave vaših osobnih podataka. U KOJU SVRHU UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE? Vaše podatke možemo koristiti u sljedeće svrhe: • personalizacija sadržaja (vaše podatke koristimo u svrhu unapređenja kvalitete sadržaja namijenjenog pojedinom korisniku) • unapređenje naše web stranice (neprestano unapređujemo našu stranicu na temelju Vaših kritika, iskustava i prijedloga) • unapređenje usluge (vaši podaci nam omogućuju da unaprijedimo korisničku podršku te što kvalitetnije zadovoljimo korisničke zahtjeve i potrebe) • slanje periodičnih e-mailova ( u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja korisničkih iskustava šaljemo periodične mailove sa relevantnim novostima, informacijama i obavjestima) • promocija, administracija i nadzor stranice NA KOJI NAČIN ČUVAMO VAŠE PODATKE? Vaše podatke čuvamo implementacijom sigurnosnih mjera. KORISTIMO LI COOKIJE? Stranica www.webzamene.net koristi cookije DIJELIMO LI VAŠE PODATKE VANJSKIM PARTNERIMA? Vaše podatke ne prodajemo, mijenjamo ni na koji način dijelimo s vanjskim partnerima. Vaše podatke dostavljamo JEDINO u slučaju kršenja zakona ili na temelju sudskog naloga kojeg smo dužni poštovati. GUBITAK VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Stranica www.webzamene.net ne odgovara za štetu nastalu gubitkom Vaših osobnih podataka. Webnet d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Webnet d.o.o. ONLINE IZJAVA O PRIVATNOSTI Ova izjava privatnosti vrijedi samo za informacije prikupljene preko naše web stranice, ne vrijedi za informacije prikupljene offline putem. VAŠA SUGLASNOST Koristeći stranicu www.webzamene.net pristajete na Izjavu o privatnosti. PROMJENE U DOKUMENTU "IZJAVA O PRIVATNOSTI" Ukoliko ćemo imati potrebu za promjenom dokumenta "Izjava o privatnosti" sve navedene izmjene će biti objavljene u ovom dokumentu. Zadnji datum izmjene: 10/11/2012 KONTAKTIRAJTE NAS Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sigurnost vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na : mail: info@webnet.hr

Zatvori